Artikel AGION “School in de kijker: Campus Rivierenhof in Deurne”

De vernieuwde Campus Rivierenhof in Deurne van Avant Provinciaal Onderwijs werd eind oktober officieel ingehuldigd. De campus ligt aan de rand van het provinciale groendomein Rivierenhof, de groene long van Antwerpen.

De exponentiële groei van het aantal leerlingen de laatste jaren en de noodzaak om de verouderde schoolinfrastructuur te renoveren, gaven aanleiding tot een grondige renovatie en uitbreiding van de school.
In het vernieuwde gebouw kunnen 220 leerlingen extra les volgen, wat het totaal op ongeveer 600 leerlingen brengt. De uitbreiding past in het plan voor duizend nieuwe plaatsen in het gehele Antwerpse provinciaal onderwijs.

Het nieuwe gebouw vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde historische gebouw.
Een groot deel van de hypermoderne nieuwe vleugel bevindt zich ondergronds om de parkomgeving niet te verstoren, en wordt op die manier zelfs geïntegreerd in één van de ingangen van het Rivierenhof. Het ingangspaviljoen maakt immers de verbinding tussen de nieuwe atelierhal en het historische schoolgebouw.

Bovenop het dak van het nieuwe atelierlandschap ontstaat een platform dat dienst doet als een terras en een nieuwe toegang biedt tot het park voor wandelaars. Het dakterras vormt zo een verlenging van het park en is na de schooluren ook publiek toegankelijk zijn. Het gedeeld gebruik van de nieuwbouw maximaliseert de kostbare ruimte in het park.

Onder het platform bevinden zich vaklokalen voor de studierichting Mode en Publiciteit. Lichtkoepels zorgen voor veel daglicht. 
Grote glaspartijen in de moderne laagbouw geven de leerlingen dan weer vol zicht op hun groene omgeving.

Campus Rivierenhof in Deurne van Avant Provinciaal Onderwijs ontving voor de realisatie van dit project iets meer dan 7 miljoen euro subsidie van AGION.

 

Avant Provinciaal Onderwijs – Campus Rivierenhof, Deurne @ Robin Fasseur 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *